Açıklama
Kepekli ekmek
Bağırsakları çalıştırma özelliğinden dolayı, Bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 50 oranında azaltıyor.
Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor. Çünkü, kepek ekmeği; beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir.
Kepeği alınmış ekmeklik una belli oranlarda buğday kepeği, nohut mayası, doğal kaynak suyu ilave edilerek yapılır.Bu ekmeğimizin özelliği Tuzsuz üretilişidir. Bu nedenle kalp ve tansiyon hastaları ayrıca diyet yapanlar çok tercih etmektedir.
Başka hiçbir katkı ve kimyasal madde bulunmamaktadır.
Ekmeklerimizi ısıtarakta tüketmenizi tavsiye ederiz. Ekmeklerimizi serin ve kuru ortamda 5 gün, buzdolabında 15 gün, derin dondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz.
Kabızlığı önleyen, kepekli ekmek; iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir.
Metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroit oluşumunu da engeller.
Kepek ekmeği; östrojenin ( kadınlık hormonu ) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur.
Şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listelerinin başında olmalıdır.
Kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir. Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır.
Kepekli ekmekte, Anadolu`da sac üzerinde pişirilen mayalanmamış hamurlarda ve diyet ürünleri olarak bilinen lifli yiyeceklerde olduğu gibi `fitat` denilen kimyasal madde bulunuyor.
Fitat, demir ve kalsiyum gibi sağlıklı vücudun ihtiyacı olan yararlı mineralleri tutarak kana karışmasını önlüyor.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu Beslenme ve Diyatik Bölümü Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, fitat içeren lifli besin maddelerinin dengeli yenmesi gerektiğini belirtiyor.
Fazlasının yararlı minerallerin eksikliğinden kaynaklanan hastalıklara yol açabileceğini belirten Beyhan, sağlıklı beslenebilmek için yeterli ve çeşitli miktarda gıda yenmesini tavsiye ediyor.
Fitatın posalı yiyeceklerde fazlaca olduğunu anlatan Prof. Dr. Beyhan, lifli besinlerin ve kepekli ekmeğin dengeli yenildiğinde bağırsak sağlığını koruduğunu ve kolon kanserini engellediğini kaydediyor. Beyhan, Anadolu`da sacda pişirilen ekmeklerde de fitat maddesinin oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, `Fitatın olumsuzluğunu gidermek için lifli yiyeceklerle birlikte C vitamini de alınmalı.` diyor.
UĞUR KARA –
yıllardır hem tüketiyor hem de mağazamızda satıyorum.
bugüne kadar bir kere bile bir şikayet almadım müşterilerimden gerçekten doğal ekmek
İsmail –
Doktorum tuzu yasakladığında ilk aklıma gelen ekmek olmuştu. İçerisinde tuz olmamasına rağmen bir ekmeğin lezzeti nasıl bu kadar güzel olabilir açıkçası anlamadım.
Ahmet Taş –
Eşim yaklaşık 1 senedir düzenli olarak bu ekmeği tüketiyor. Bende özenerek tüketmeye başladım . Yaklaşık bir aydır düzenli bir şekilde sindirim sistemim çalışmaya başladığını farkettim. Bide kepekli ekmek genelde tatsız tuzsuz olarak bilinir. Ancak bunekmeğin tadı gerçekten çok farklı. Tüm yargılarımı kırdı diyebilirim. Teşekkür ederim. Bu arada arada sizin köy ekmeklerinizi de kaçamak olarak yemiyorum diyemem ☺️☺️
Sündür Taç –
Gerçekten çok lezzetli bir ekmek. Sanki içimde pekmez varmış gibi bir tat geliyor ve tuz ilavesiz olduğu kesinlikle anlaşılmıyor. Ayrıca kargo zamanda geldiği için de ayrıca teşekkür ederim.
Ömer Vardar –
Teşekkür ederim kargo zamanında geldiği için. Ekmek tek kelime ile çok lezzetli
Mustafa ışıksoy –
Paketleme Harika kargoda zamanında geldiği için teşekkür ederim
Eda saygın –
Yaklaşık 6aydır bu ekmeği düzenli olarak tüketiyorum ve sağlıklı yaşam için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum . Bu ekmek gerçekten çok farklı lif oranı çok Yüksek hazımsızlığa çok iyi geliyor ayrıca yarım dilimi doyma noktasına getirdiğini söyleyebilirim . Ayrıca 6 ayda 12 kg verdim 😀😀 Teşekkür ederim.